فعال رسانه ای لرستان طی یادداشتی نوشت:

خودکشی نه، به آفتاب سلامی دوباره باید کرد

بی شک یکی از تلخ ترین وقایع تکان دهنده زندگی و یکی از نگرانی‌های عمده بهداشت جهانی مرگ کودکان یا نوجوانان از طریق خودکشی هست.

به گزارش روشنا نیوز، امیررضا نوروزی، خبرنگار و فعال رسانه ای لرستان طی یادداشتی نوشت: بی شک یکی از تلخ ترین وقایع تکان دهنده زندگی و یکی از نگرانی‌های عمده بهداشت جهانی مرگ کودکان یا نوجوانان از طریق خودکشی هست.

هر چند که خطر وقوع خودکشی قبل از نوجوانی در جامعه بسیار پایین است، اما متاسفانه آمارها نشان می دهد در سال های اخیر میزان خودکشی در نوجوانان رو به افزایش است. شیوع افسردگی در کودکان کمتر از ۱۳ سال ۲٫۸ درصد و در نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال ۵٫۶ درصد تخمین زده شده است.

گرچه شیوع خودکشی در میان نوجوانان در سال های اخیر بنابر دلایلی زیاد شده است، اما به میزان قابل توجهی تشخیص داده نمی شود و تحت درمان قرار نمی گیرد .بنابراین ارزیابی معمول و مستمر خودکشی در کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی، به ویژه در بیمارانی که داروهای ضد افسردگی دریافت می کنند، توصیه می شود.

خودکشی توسط یک عامل ایجاد نمی شود، بلکه احتمالاً توسط ترکیبی از آنها ایجاد می شود .طبق تحقیقات صورت گرفته علاوه بر افسردگی درمان نشده که حدود ۷۵ درصد از افرادی که دست به خودکشی می زنند افسرده هستد ، سابقه خودآزاری، اختلالات خلقی و روحی، ژنتیک – سابقه خانوادگی خودکشی، رویدادهای استرس زا مثل از جداشدن از روابط عاطفی، مشکلات خانوادگی، مصرف مواد مخدر و الکل، اختلالات تغذیه، ترک تحصیل افزایش دسترسی به اسلحه، نفوذ شبکه های اجتماعی اینترنتی مانند فیس بوک و اینستاگرام و….. از مهم ترین عوامل خطر خودکشی در بین نوجوانان می باشد.

خودکشی در بین نوجوانان قابل پیشگیری است. تلاش‌های پیشگیری را می‌توان در تمام سطوح نفوذ از جمله فردی، ارتباطی، اجتماعی و اجتماعی هدف قرار داد.  اولین کاری برای کسی که افکار خودکشی دارد، صحبت کردن است. از سوال پرسیدن نترسید. صحبت کردن و گوش دادن به یک نوجوان اجازه می دهد تا در مورد آنچه در حال گذراندن است صحبت کند و اولین قدم ها را برای دریافت کمک بردارد.

نرخ خودکشی برای جوانان در معرض خطر را می توان به میزان قابل توجهی کاهش داد. مهم ترین اقدامی که در راستای اقدام به خودکشی در جوانان می توانید انجام دهید این است که شخصی آگاه مانند بزرگ تر ها و روانشناس را در جریان بگذارید. کمک و راهنمایی به نوجوانان در صورت داشتن افسردگی و یا اضطراب، که اغلب تصور می شود بزرگترین عوامل خطر برای خودکشی هستند می تواند برای جلوگیری از این رخداد تلخ سودمند باشد.​