پل معلق دره خزینه قربانی ضعف مدیریت گردشگری
مهدی مهدی نسب، فعال اجتماعی و گردشگری طی یادداشتی که برای پایگاه خبری گفتار ما ۲۴ ارسال کرده است، نوشت: امروزه گردشگری بزرگترین و متنوع ترین صنعت دنیا به حساب می آید. توریسم صنعتی است که آثار اقتصادی و اجتماعی قابل توجه دارد که ایجاد اشتغال و دستیابی به درآمد ارزی پایدار و همچنین شناخت متقابل فرهنگی در راستای وفاق ملی و بین المللی از آثار این صنعت می باشد. یک دلار درآمد مستقیم گردشگری ۴.۳ نسبت به صنعت، افزایش ارزش پایدار خواهد کرد. که این ارزش ارتقاء یافته به وسیله گردشگری منجر به تولید و ایجاد ۵ فرصت شغلی خواهد شد. در حال حاضر ۲۱۰ میلیون نفر معادل ۳.۸ درصد از شاغلین کشورهای جهان، در صنایع مربوط به خدمات گردشگری فعالیت می کنند و به طور متوسط ۴ تا ۵ درصد از بودجه خود را ز طریق منابع درآمدی حاصله از گردشگری بدست می آورند.
یکی از راهبردهای که برای تقویت نواحی محروم و کم برخوردار از توسعه اقتصادی ولی دارای پتانسیل های لازم برای توسعه گردشگری مطرح شده، گسترش گردشگری در این مناطق است. مکان هایی با ارزش از نظر ژئومورفولوژیکی و میراث زمین شناختی را ژئوپارک می گویند، که می توان ۵ نوع ارزش علمی، اکولوژیک (بوم شناختی)، زیبایی شناختی، فرهنگی و اقتصادی بر آنها اختصاص داد.
با توجه به این که شهرستان پلدختر دارای پتانسیل بالایی در زمینه گردشگری است، ایجاد زیرساخت های مورد نیاز آن و معرفی آن به عنوان قطب جاذب ژئوتوریستی در استان با توجه به توان بالای این شهرستان، جهت گسترش امر گردشگری و کمک به رشد و توسعه اقتصادی، افزایش درآمد و بالابردن سطح اشتغال در منطقه، امری ضروری است . همچنین سرمایه گذاری هایی که در این زمینه انجام خواهد گرفت درصورتی که منطبق بر توان گردشگری منطقه باشد، علاوه بر سود آوری منجر به توسعه استان نیز خواهد شد.
زمین لغزش ۱۰۳۷۰ ساله کبیرکوه، فسیل های نومولیت ، دره های(دره یالی) طولی، تالاب های ۱۱ گانه، واریزه های بلوکی، زیستگاه سمندر لرستانی، گرند کانیون دره خزینه و پل معلق دره خزینه از اجزای ژئوپارک پلدختر می باشند که به همراه ژئوپارک های اشترانکوه و گهر و ژئوپارک شیرز در حال بررسی و انجام مطالعات جهت ثبت جهانی می باشند. که متاسفانه پل معلق دره خزینه به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر به عنوان مرتعفترین پل معلق خاورمیانه، در سایه ندانم کاری و بی مسولیتی متولیان گردشگری شهرستان پلدختر از بین رفت. حال این سوالات در ذهن مخاطبان تداعی می گردد که وظیفه اداره میراث فرهنگی و گردشگری و یگان حفاظت این اداره در شهرستان پلدختر چیست؟ که قادر به درآمدزایی بر پایه رونق گردشگری جاذبه های منحصربفرد اکوتوریستی، مذهبی، ژئوتوریسم و ….که نیستند هیچ، بلکه توانایی حفاظت از جاذبه های گردشگری شهرستان را نیز ندارند. بر پایه نظرات و تئوری های کارشناسان مقوله گردشگری اولین گام برای گردشگری پایدار در مناطق، ایجاد زیرساخت های مرتبط با آن است ولی این نظریه در شهرستان پلدختر باید بر حفاظت از جاذبه ها گردشگری توسط ارگان ها متمرکز شود.
متاسفانه مدیران ستادی شهرستان پلدختر به تازگی در توجیه ناکارایی و ضعف مدیریت خود تنها به توجیه و ذکر این مسئله اکتفا می کنند که ارگان ما متولی نیست، بسنده می کند که با وجود اینچنین مدیرانی ستادی در شهرستان پلدختر ، این شهرستان هیچگاه به پیشرفت و توسعه نخواهد رسید.
ارسال دیدگاه