فعال رسانه ای لرستان عنوان کرد:

پساتحریم، انتخابات، توسعه!

یکی از مطالبات ایران در این منازعه طولانی، لغو تحریم های کمرشکنی بود که از طرف کشورها و مجامع بین المللی بر علیه اقتصاد ما وضع شده و می رفت تا ما را به خاک سیاه بنشاند.

حمزه رامین، نویسنده و پژوهشگر لرستانی و عضو تحریریه گفتار ما طی یادداشتی که در اختیار گفتار ما ۲۴ قرار داده است عنوان کرد:۱ . پس از سالها کشمکش و تنش بر سر پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران، بالاخره طرفین بر سر راهکارهای مشترکی تحت عنوان “برجام” به توافق رسیدند تا نقطه پایانی بر این منازعه تاریخی و نفس گیر بگذارند.
یکی از مطالبات ایران در این منازعه طولانی، لغو تحریم های کمرشکنی بود که از طرف کشورها و مجامع بین المللی بر علیه اقتصاد ما وضع شده و می رفت تا ما را به خاک سیاه بنشاند.
بالاخره با تلاش بی وقفه و ستودنی دیپلمات های قهار ایرانی، مقرر شد که تحریم های ویرانگر بر علیه کشورمان لغو شوند. باتوجه به عبور این سند از مراحل قانونی در کشورهای ایران و آمریکا و تصویب آن از سوی هر دو کشور از این پس باید منتظر اجرایی شدن آن بود.
2. پس از اجرایی شدن این توافق و لغو تحریم ها و آزادشدن دارایی های مسدود شده کشورمان دو اتفاق رخ خواهد داد؛ اولی سرازیر شدن پول های آزاد شده به اقتصاد تشنه و تضعیف شده کشور و دومی صف طولانی دیپلمات ها و نمایندگان شرکت های کوچک و بزرگ دنیا برای ورود و سرمایه گذاری در اقتصاد بکر و بازار پر سود ایران است.
کما اینکه سفر هیات های دیپلماتیک و اقتصادی از اقصی نقاط دنیا به کشورمان در همین فاصله زمانی اندک پس از حصول توافق هسته ای و حتا قبل از اجرایی شدن آن نشانه ای پررنگ از تمایل دنیا برای مراوده و معامله اقتصادی و سیاسی با ایران است.
3. لرستان یکی از ضعیف ترین استان های ایران به لحاظ اقتصادی محسوب می شود و قرارگیری در صدر جدول بیکاری کشور طی سالیان متمادی گواه خوبی بر این مدعاست.
اکنون که کشور در آستانه تحول اقتصادی است، نباید این فرصت کم نظیر را از دست داد زیرا ممکن است که بار دیگر چنین فرصتی نصیب این استان مصیبت زده نشود و باز هم در زنگ زده اقتصاد لرستان بر همان پاشنه لق سالیان گذشته بچرخد! و این همان چیزی است که به هر نحو ممکن باید از آن حذر کرد.
4. مهندس بازوند استاندار لرستان گویا اعتقاد عمیقی به حضور بخش خصوصی در اقتصاد دارد یا لااقل از افعال و گفتار وی چنین برمی آید.
اجرای برجام و ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور و فعال شدن سرمایه گذاران داخلی می تواند بستری مناسب برای استاندار لرستان باشد تا با تکیه بر تجربیات اندوخته شده از قبل سالها حضور در مناصب اجرایی، به ویژه تجربه حضور در استان مرکزی که از صنعت و بخش خصوصی توانمندی برخوردار است، لرستان را برای بهره گیری از این فضای جدید و پررونق یاری رساند و رضایت سرمایه گذاران برای ورود و سرمایه گذاری در لرستان را جلب نماید.
5. اسفند ماه امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. این انتخابات تحت هیچ شرایطی نباید مانند ادوار گذشته باعث ورود نمایندگان ناتوان از حوزه های انتخابیه لرستان به مجلس شود. پس از تجربه ۹ دور شرکت در انتخابات مجلس دیگر زمان آزمون و خطا برای ما به پایان رسیده و کوچک ترین قصور و کوتاهی در این انتخابات می تواند ۴سال سیاهی به بار آورد؛ ۴سالی که اتفاقا باید به هر وسیله ای دست یازید تا با توجه به فضای به وجود آمده در عرصه کلان کشور لرستان را از این فقر کمرشکن و بیکاری نابود کننده خارج ساخت.
انتخابات اسفند ماه امسال جای هیچ مجامله و قصوری نیست! اگر در ۹ دور گذشته به هر دلیلی چشم را بر واقعیت بسته و به کاندیداهای نالایق و ناتوان رای داده ایم این بار باید با چشمانی کاملا باز و هوشیار منتخبینی را روانه مجلس کنیم که بتوانند از خوان گسترده شده پس از لغو تحریم های اقتصادی، لقمه چشمگیری نیز برای لرستان فراهم کنند.
6. البته این بدین معنا نیست که اگر کاندیدایی در زمینه اقتصادی تحصیل کرده پس مناسب ترین فرد برای حضور در جایگاه نمایندگی است؛ کما اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با اقتصاد حتا از مدیریت اقتصاد جیب خود هم ناتوان اند!
این بار باید افراد شاخص و قدری را بر کاندیداهای دیگر ترجیح داد که بتوانند در میان ۲۸۰ نماینده دیگر – به ویژه نمایندگان قدرتمند و پرتعداد مناطق توسعه یافته – لابی کرده، طرح ارایه دهند، نقش فعالی در روند تصویب بودجه کشور ایفا کنند و در یک کلام بتوانند حق ما را به بهترین نحو ممکن بستانند.
بدیهی است در این میان باید عواملی نظیر همشهری و هم محله ای، طایفه و قبیله، جناح سیاسی و مواردی از این دست را برای انتخاب نمایندگان توانمند به کناری نهاده و تنها و تنها به یک عامل تکیه کرد: داشتن پرستیژ و شخصیت لازم برای نمایندگی و توانایی لابی کردن و امتیاز گرفتن از مجلس و قوه مجریه در راستای پیشرفت و توسعه لرستان.
7. فضا برای جهش اقتصادی کشور و به تبع آن لرستان در حال فراهم شدن است. این ما هستیم که باید توان خود را برای بهره گرفتن از این فضای مساعد نشان دهیم.
اگر این بار نیز همانند ادوار گذشته بی فکری به خرج داده و بخت خود را دودستی تقدیم استان های دیگر کردیم قطعا اشتباهی تاریخی و کمرشکن مرتکب شده ایم که به احتمال بسیار زیاد عواقب آن تا سالیان سال دامن ما را خواهد گرفت.
شرایط کنونی بی تشبیه به شرایط بازسازی پس از جنگ تحمیلی نیست؛ قریب به یک ربع قرن از آن دوران گذشته اما هنوز که هنوز است بسیاری از ریشه های عقب ماندگی لرستان از قافله توسعه و پیشرفت را در عدم سرمایه گذاری لازم در زیرساخت های استان در آن برهه زمانی می دانیم.
پس این بار نباید فرصت بازسازی را از دست داد زیرا بعید نیست که با از دست دادن این فرصت نیز، ربع قرن دیگر حسرت اشتغال و چرخیدن چرخ تولید در استان خود را داشته باشیم.
طنز تلخی است که انتظار داشته باشیم گروهها و لابی های قدرتمند فعال در مجلس و دولت توان خود را در اختیار ما قرار داده و حق ما را نیز ادا کنند! بنا به ضرب المثل معروف “تا نگرید طفل، کی نوشد لبن” حتا نوزاد هم به حق خود نخواهد رسید مگر اینکه تلاشی از خود بروز دهد. پس بدانیم و آگاه باشیم که انتخاب نمایندگان بی عرضه و در عین حال انتظار برای پیشرفت اقتصادی بیشتر به جوک شبیه است تا تصوری عقلانی!
پس بیایید برای خاطر خودمان و جوانان بیکار نشسته در کنج خانه هایمان هم که شده از شام به درد نخور یا “مویرگ مشترک بی ارزش” یا چندرغاز پول خرید یک برگ رای ارزشمند خود چشم پوشی کرده و تنها و تنها توانمندی و لیاقت کاندیداها را ملاک رای خود قرار دهیم و چرخه باطل ادوار گذشته را این بار با عقلانیت و آینده نگری بشکنیم و به توانمندی رای دهیم نه به خون و خویشاوندی و چپ و راست.