وزیر نیرو در صحن مجلس پاسخگوی مردم و مسئولین لرستان باشد
حسام شفیعی، سردبیر پایگاه خبری گفتار ما طی یادداشتی برای روشنا نیوز ارسال کرده است، نوشت: وزیر نیرو بایستی در صحن مجلس به اهم سوالات نمایندگان و عموم مردم لرستان به شرح ذیل پاسخ بدهد:
۱- هنوز تمام شهرهای لرستان جهت تامین آب شرب از منابع آب زیرزمینی استفاده می کنند که آب پایدار محسوب نمی شود و هیچ سدی در لرستان هنوز جهت تامین آب شرب به بهره برداری نرسیده است.
۲- لرستان حدود ۳۸ هزار هکتار زمین کشاورزی کلاس یک در پایاب سدها و ایستگاه های پمپاژ نیمه تمام دارد که شبکه آبیاری و زهکشی آن ها بعلت نبود اعتبار انجام نشده و سال هاست که بعلت عدم بموقع بارش ها، کشاورزان متحمل خسارت های فراوان می شوند.
۳- سالانه بطور میانگین حدود ۱۲ و نیم میلیارد مترمکعب روآن اب از استان لرستان خارج می شود ولی وزارت نیرو اجازه صدور تخصیص و حق آبه لرستان را نمی دهد و این کار وزارت نیرو باعث عدم سرمایه گذاری در لرستان از طرفی و ایجاد فقر و بیکاری در این استان از طرف دیگر شده است، زیرا برای ایجاد کشاورزی، کارهای صنعتی و خدماتی به تخصیص آب نیاز است این در حالی ست که وزارت نیرو همه هم و غمش را برای انتقال آب استان های لرنشین و زاگرس نشین به فلات مرکزی گذاشته است، این چه تبعیضی است؟
۴- اگر وزارت نیرو در طی سال های گذشته برنامه محور بود و بخشی از طول رودخانه های کشور را سالانه لایروبی می کرد در سال ۱۳۹۸ این همه خسارت به ۲۸ استان کشور وارد نمی شد.
۵- وزارت نیرو حدود ۵۰ طرح مطالعاتی آبرسانی در استان لرستان را که حدود ۱۰ سال قبل شروع شده اند تعطیل کرده و اجازه ادامه مطالعات را نمی دهد.
۶- در سیل دوازدهم فروردین ماه ۹۸ در ۳۲ نقطه جاده بین المللی خرم آباد به پلدختر بعلت تغییر مسیر رودخانه کشکان جاده بطور کامل قطع شده که جهت اصلاح مسیر رودخانه و ایمن کردن جاده به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی علیرغم مکاتبه و پیگیری های حضوری، وزارت نیرو هیچ گونه اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
۷- تعداد ۷ سد کوچک در دست ساخت لرستان که حجم همه آن ها روی هم رفته به ۲۰۰ میلیون متر مکعب نمی رسد بین ۱۰ تا ۱۵ سال است که بعلت عدم تامین اعتبار نیمه تمام رها شده اند!
۸- علیرغم مصوبه هیئت وزیران در خصوص عدم کاشت برنج در استان های غیر از گیلان و مازندران، متاسفانه به استان خوزستان که تبخیر آن بشدت بالاست و خاک آن شور و کیفیت برنج آن مناسب نیست اجازه کاشت ۲۰۷ هزار هکتار برنج داده که آب آن از استان های بالادست مثل لرستان و سایر استانهای زاگرس نشین تامین می شود، ولی خود این استان های صاحب آب که در سرچشمه آب هستند حق کاشت برنج ندارند.
۸- سرنوشت نامعلوم سد معشوره برای مردم کوهدشت و رومشکان، چگنی و نورآباد و موضوع حق آبه شهرستان پلدختر پس از ۱۵ سال: سد و نیروگاه معشوره که مصوبه دولت در سال ۱۳۸۴ بوده و در چهارم خردادماه سال ۹۲ توسط رئیس جمهور وقت در سفر به استان لرستان کلنگ زنی شد و آقای روحانی نیز در ۲۸ خردادماه سال ۹۳ در سفر به لرستان قول اجرایی نمودن آن را داد، ولی وزارت نیرو به بهانه بازنگری، هم نیروگاه آن را حذف کرد و هم تخصیص آن را و هم سد را تعطیل کرد.
- سردبیر گفتار ما
ارسال دیدگاه