هیجانات کاذب جوانان و شهروندانی که قربانی می شوند
علی شاه علی، خبرنگار و فعال رسانه ای الیگودرز طی یادداشتی که برای گفتار ما ۲۴ ارسال کرده است، نوشت: امروز خبری منتشر شد مبنی بر کشته شدن یک خانم عابر پیاده در پی انجام حرکات نمایشی یک راننده جوان که بسیار غم انگیز بود و چند خانواده در پی این هیجانات عزادار و گرفتار شدند.
بی شک این نخستین حادثه از این دست نبوده و آخرین حادثه نیز نخواهد بود اما شاید تنها حسن انتشار اینگونه اخبار تلنگری برای خانواده ها باشد که دقت نظر بیشتری در امر مهم نظارت بر رفتارهای فرزندان خود داشته باشند.
متاسفانه بعضا در سطح شهر الیگودرز نیز مشاهده می شود جوانان و نوجوانانی با گواهینامه و بدون گواهینامه سوار بر خودرو و موتورسیکلت با سرعت غیر مجاز و حرکات جنون آمیز نمایشی زمینه های بروز حوادث تلخی را برای خود و دیگران فراهم می کنند.
قطعا باور غلط داشتن بیمه برای رانندگی به هر روش و بدون رعایت قوانین پذیرفتنی نیست و به صرف اینکه وسیله نقلیه بیمه شخص ثالث دارد نباید خانواده ای را از داشتن سرپرست محروم و یا داغدار عضوی از اعضای خانواده نمود که قطعا در تصادفات منجر به جرح و فوت هر دو طرف زیان می بینند.
اگر چه بیمه وسایط نقلیه بعنوان یک ضرورت و پشتوانه مطمئن همواره باید مدنظر باشد اما آیا این را هم می دانید که در تصادفات رانندگی پرداخت دیه از سوی بیمه ها شرایط خاص خود را دارد!؟
حساب رانندگان بدون گواهینامه که مشخص است و چنانچه راننده گواهینامه نداشته باشد و تصادف کند و مقصر هم باشد اگر چه قتل عمد محسوب نمی شود، اما حتی در صورت رضایت شاکی، پرونده مختومه نخواهد شد و با مجازات هایی نظیر حبس و ۵ سال محرومیت از رانندگی و دریافت گواهینامه همراه می باشد.
اگر چه در این موارد شرکت بیمه وظیفه دارد که بر اساس قانون، خسارت زیان دیده های حادثه را پرداخت کند. اما نکته مهم اینجاست که به دلیل نداشتن گواهینامه، شرکت بیمه بعدا خسارتی را که پرداخت کرده بود از راننده پس می گیرد.
همچنین رانندگان گواهینامه دار هم نباید خیالشان راحت باشد که پس از تصادفات اینچنینی مبلغ دیهکامل پرداخت شود.
بر اساس ماده ۱۴ قانون بیمه شخص ثالث، در صورتی که در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت علت اصلی حادثه یکی از تخلفات حادثه ساز رانندگی باشد ( انجام حرکات نمایشی یکی از این تخلفات است ) شرکت بیمه خسارت را بدون هیچ پیش شرطی پرداخت میکند اما درصدی از خسارت پرداخت شده (از ۲/۵ درصد تا ده درصد مبلغ دیه) را از راننده مقصر دریافت خواهد کرد.
بطوریکه مبلغ دیه بر اساس نرخ سال ۱۴۰۱ در ماه های عادی ۶۰۰ میلیون تومان و در ماههای حرام (ذیالقعده، ذیالحجه، محرم و رجب ) نیز ۸۰۰ میلیون تومان می باشد و در صورت بروز حادثه در نتیجه تخلفات حادثه ساز تا ۶۰ و ۸۰ میلیون تومان از دیه به عهده راننده مقصر خواهد بود.
و کلام آخر اینکه والدین گرامی آموزش رانندگی فرزندانتان را به آموزشگاه های مجاز تعلیمات رانندگی بسپارید و همواره به همان اندازه که از رانندگی فرزندانتان لذت می برید مراقب آنها باشید که قطعا بسیار آسانتر از سرگردانی در راهروهای دادگستری و التماس کردن برای جلب رضایت و تبعات تلخ ناشی از تصادفات می باشد.
ارسال دیدگاه