نای کش مقصد نوظهور گردشگری در شهرستان چگنی
یاسر نظری چگنی،نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی طی یادداشتی گفت: همانطور که می دانیم گردشگران در دنیای امروز بیش از گذشته تمایل به بازدید از مقاصد جدید و کسب تجربه های متفاوت در این مکان ها را دارند.
لذا این نکته می تواند زمینه ساز فرصت هایی برای برنامه ریزان و مدیران مناطقی باشد که به دلیل دارا بودن جاذبه ها و پتانسیل های ویژه منطقه خود، از توسعه مطلوب گردشگری و کسب درآمد های پایدار در این صنعت بی بهره مانده اند.
سراب نای کش واقع در بخش مرکزی شهرستان چگنی یکی از مناطقی است که دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی می باشد که می توان به مواردی همچون؛قلعه باستانی!چشمه زلال و جاری؛باغات فراوان؛مزارع پرورش ماهی؛معادن سنگ مرمریت و عبور جاده ی سراسری اشاره کرد.
این مجموعه آثار بیانگر این است که سراب نای کش با لحاظ ظرفیت های فراوان ذکر شده و دارا بودن آثار ملموس و نا ملموس می تواند در مسیر پر تردد به مرزهای متصل به کشور عراق به عنوان یک مقصد گردشگری شناسایی و در راستای پیوند عملکردی گردشگری در کنار مقصد شناخته شده شهرستان چگنی به تورگردان ها و گردشگران معرفی گردد که تحقق این امر منوط به ایجاد ملزومات و زیر ساخت هایی در این منطقه می باشد.
یکی از اصلی ترین ملزومات در توسعه گردشگری هر منطقه که می تواند موارد مهم دیگری را نیز شامل شود، وجود مدیریت کارا، متخصص و دلسوز است که خداروشکر مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چگنی تمام این خصوصیات را داراست و همین شناخت و تلاش مهندس رضوی بعنوان یک مدیر بومی می تواند مثمر ثمر واقع شود.
پس طبیعی است که با این تفاسیر و گفته ها اداره و یا نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان چگنی با کمک فرماندار محترم شهرستان با توجه به ظرفیت های موجود در سراب نای کش درجهت حفظ، نگهداری؛حراست و استفاده از داشته های تاریخی مردمان این منطقه به عنوان اقدامی تاثیرگذار در توسعه همه جانبه اقدام به ثبت و کاوش آن نماید.
یکی دیگر از ملزوماتی که باید به آن توجه نمود همکاری بین سازمانی و لزوم هماهنگ ساختن فعالیت سازمان های مرتبط با توسعه گردشگری همانند؛فرمانداری؛ بخشداری، شهرداری، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شورای اسلامی شهر، دهیاری و… می باشد که هر یک با توجه به حیطه عملکرد و وظایف خود در رشد و توسعه گردشگری دخالت دارند.
از دیگر موارد مهمی که باید فرماندار محترم شهرستان چگنی و ریاست اداره میراث فرهنگی و گردشگری در اولویت کاری خود قرار دهند؛ بستر سازی مناسب جهت تشکیل سازمان های مردم نهاد (سمن یا NGO) در سه موضوع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می باشد تا مردم به شناخت کامل و دقیق از این میراث گرانبها برسند.
همچنین اعضای شورای اسلامی و دهیاران در روستاها می توانند اقدامات موثر بسیاری در زمینه آموزش، فرهنگ سازی و جلب مشارکت حداکثری مردم در راستای حفظ و حراست از جاذبه های تاریخی و فرهنگی را انجام دهند.
همچنین با توجه به نقش واسطه ای و مردمی دهیاران و با در نظر گرفتن نیاز و خواسته های مردم می توانند در اطلاع رسانی، نظارت و حراست به صورت اصولی و دلسوزانه مفید واقع شوند؛مسئله ای که تا به حال مغفول مانده است این است که دهیاران به سبب عدم آگاهی قادر به انجام علمی اینچنین برنامه هایی نبوده و نیستند.
توجه و در دستور کار قرار دادن این پیشنهادات می تواند بعد از دهه ها به سراب باستانی نای کش در جهت مطرح شدن به عنوان یک مقصد جذاب در سطح محلی، منطقه ای و استانی کمک نماید و باید بستر سازی جهت تحقق این امور دردستور کار مسئولین و سازمان های ذی ربط قرار گیرد.
نگاه به وضعیت درمانده ی فعلی سراب نای کش نشان می دهد که وجود پتانسیل های خدادادی و طبیعی هیچگونه سودی برای این منطقه و حتی شهرستان چگنی نداشته است
از آنجا که در دنیای امروز و تعریف توسعه پایدار از نظر سازمان های جهانی یکی از شاه کلید های پیشرفت و توسعه جوامع سرمایه گذاری و ارزش گذاری در موقعیت های گردشگری است که در کنار محیط زیست و اجتماع شاکله اصلی توسعه محسوب می شوند.
سهم دهستان سراب نای کش و شهرستان چگنی از ظرفیتهای موجود در این دهستان که مشخصه ی بارز آن وجود قلعه باستانی و گورستان های تاریخی می باشد صفر بوده است.
گواه تاریخی بودن منطقه سراب نای کش کشف و ضبط میلیاردها تومان اشیاء تاریخی توسط سربازان گمنام امام زمان عج از اشخاصی بود که چند سال پیش غیرقانونی به حفاری در روبروی قبرستان سراب نای کش اقدام کرده و در حدود کم تر از یک متر آن همه اشیاء را بیرون کشیده بودند.(اخبار سراسری این کشف و قیمت گذاری توسط کارشناسان میراث فرهنگی را پخش کرد)
فحوای کلام اینکه شرایط دهستان سراب نای کش ایجاب میکند تا فرماندار محترم و رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تدابیر و اقدامات لازم را برای استفاده عموم از این منطقه و معرفی آن به تمام کشور انجام دهند.
ارسال دیدگاه