فعال رسانه ای لرستان؛ طی یادداشتی عنوان کرد:

نان هایی که در آزادراه خرم زال آجر شدند

باز کردن زخم هایی که بواسطه احداث آزادراه خرم زال بر پیکر مردم این دیار وارد شد، می تواند تذکری برای مسئولین کشوری، استانی و بخصوص مسیولین پلدختر و معمولان باشد تا جهت جبران این نعمتی که برای مردم پلدختر مصیبت بود، اقداماتی عاجل انجام دهند.

آزادراه خرم زالحسام شفیعی، روزنامه نگار لرستانی طی یادداشتی که برای پایگاه خبری گفتار ما ۲۴ ارسال کرده است، نوشت: امروز و بر حسب اتفاق سفری از آزادراه خرم زال داشتم و در این رابطه فرصتی دست داد مطلبی با دوستان در میان بگذارم، آزادراه خرم – زال بطور رسمی در آبان ماه ۱۳۸۹ با حضور رئیس جمهور وقت و جمعی از مسئولین کشوری و نمایندگان استان در آن زمان افتتاح شد، کاهش تصادفات، کاهش زمان سفر، صرفه جویی چند میلیاردی در مصرف سوخت، کاهش بار ترافیکی از جمله عواملی بودند که احداث و بهره برداری این پروژه را توجیه می کردند، اما پیامدهای منفی احداث این آزادراه و تلاش جهت جبران آن ها هیچگاه جدی گرفته نشد و نمی شود، گرچه از فاصله لرستان به خوزستان شصت کیلومتر کاسته شد، اما بین هزاران شاغل و شغل های شان کیلومترها فاصله ها بوجود آمد، بطوری که باعث حذف بیش از سه هزار فرصت شغلی از شهرهای پلدختر، معمولان و ویسیان شد. احداث این آزادراه باعث شد که هزاران هکتار از جنگل های بلوط میانکوه شرقی شهرستان پلدختر و بخش هایی از خرم آباد نیست و نابود شوند. در واقع احداث آزاد راه خرم – زال حمله به طبیعت بکر و زیبایی بود که در سفرنامه سیاحان و گردشگران به بهشت طبیعت معروف بود.
مردم پلدختر و معمولان بیشترین خسارات را از احداث این پروژه ملی متحمل شدند، علاوه بر پیامدهای منفی اقتصادی از نظر اجتماعی و فرهنگی نیز خرم – زال باعث مهاجرت بسیاری از مردم پلدختر، ویسیان و معمولان به حاشیه شهرهای دیگر شد و تبادل فرهنگی مسافران و رانندگان با مردم این مناطق قطع شد و فرصت هم افزایی فرهنگی و اجتماعی از مردم این دیار گرفته شد.
باز کردن زخم هایی که بواسطه احداث آزادراه خرم زال بر پیکر مردم این دیار وارد شد، می تواند تذکری برای مسئولین کشوری، استانی و بخصوص مسیولین پلدختر و معمولان باشد تا جهت جبران این نعمتی که برای مردم پلدختر مصیبت بود، اقداماتی عاجل انجام دهند.
انتخاب مسیر خرم آباد – پلدختر در زمان استانداری بازوند در دولت روحانی به عنوان مسیر گردشگری می توانست تا حدودی به جبران خسارات وارده ناشی از احداث آزادراه خرم -زال، منجر شود ولی تاکنون این موضوع نیز در حد همان وعده های همیشگی باقی مانده است.
گردشگری شدن جاده خرم اباد – پلدختر نیاز به همت و توجه جدی مسئولین دارد، اگر گردشگری شدن مسیر خرم اباد -پلدختر در بروکراسی اداری و کم توجهی مسئولین گم نشود، می تواند رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به شهرهای پلدختر، معمولان و حتی ویسیان چگنی باز گرداند.
مردم شهرستان پلدختر و معمولان، همچنان منتظر احیای مشاغلی هستند که حذف آنها بواسطه احداث آزادراه خرم -زال، نان هزاران نان آور خانواده ها را آجر نمود.

* سردبیر پایگاه خبری گفتار ما ۲۴