ظهور طلاق والدین و آینده ای مبهم که در انتظار کودکان است
به گزارش روشنا نیوز، مهسا احمدی، فعال رسانه ای لرستان و مدیر پایگاه خبری گفتار ما طی یادداشتی نوشت: گاهی معادلات زندگی زناشویی یک زوج آن طور که باید باهم جور در نمیآید و زندگی مشترک آن ها بویی از آرامش به خود نمیگیرد و به ناچار زندگی که با هزاران امید و آرزو سنگ زیربنای آن بنیاد نهاده شده است به انتها و دو راهی می رسد و طلاق بعنوان یک راهکار بروز پیدا می کند. چیزی که در این میان مطرح هست مدت زمان زندگی زناشویی داشتن فرزند و آینده ای مبهم پیش روی فرزندان هست.
پدیده طلاق بعنوان یکی از دوران های سخت برای خانواده ها بعنوان مهمترین نهاد اجتماعی موجود در جوامع انسانی و یکی از بزرگترین خطراتی که در زندگی همه انسان ها وجود دارد، می تواند باعث بروز مشکلات و محرومیت هایی چون افسردگی، مشکلات تحصیلی و ترک تحصیل و رفتارهای مخرب مانند خشونت، اضطراب، و حتی مصرف مواد در بین فرزندان شود.
مطالعات صورت گرفته در زمینه طلاق نشان میدهد که تأثیر طلاق والدین بر کودکان بر اساس ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی و رفاهی خانواده متفاوت است.
کودکان که در ابتدای راه زندگی قرار دارند طبیعتا با حضور در خانه و محیطی که در آن احساس امنیت و اطمینان میکنند، برای شناخت دنیای پیرامونشان تشویق میشوند، دوستان جدید پیدا کرده و با اطرافیان ارتباط برقرار میکنند؛ اما وقتی این امنیت با طلاق تهدید میشود آنها دچار مشکلات متعدد روحی و اجتماعی می شوند.
یکی از تاثیرات رفتاری حاصل از طلاق اضطراب است به نحوی که پس از طلاق بلافاصله میزان اختلالات عاطفی و روانی کودکان بالا می رود، پسران بیشتر از دختران تحت تاثیر اضطراب ناشی از طلاق قرار می گیرند و چنین فرزندانی اغلب به اختلالات روانی و افت تحصیلی دچار می شوند.
والدین باید دقت زیادی در اعلام زمان طلاق و جدایی از هم داشته باشند چون کودکان در هر سنی که باشند این حق را دارند بدانند والدینشان به چه دلیل نمیخواهند با هم زندگی کنند.
مهمترین کاری که والدین میتوانند در این لحظات برای آنها بکنند، این است که بدانند هر دو نفر آن ها را فرزندشان را دوست دارند و برای برنامه های مربوط به آن ها با هم همکاری خواهند کرد و هر وقت که بخواهند میتوانند هر کدام از شما را ببینند.
ارسال دیدگاه