روزنامه نگار لرستانی گفت:

طایفه گرایی در لرستان خوب یا بد؛ مسئله این است!

اینکه چرا تفکر طایفه گرایی تا این حد در ادارات و صندلی های مجلس در این استان جریان دارد را باید در گذشته لرستان جست و جو کرد.

مجید بیرانوند، سردبیر صدای لرستان طی یادداشتی که در اختیار پایگاه خبری روشنا نیوز قرار داده اند نوشت: میتوان گفت انتخابات در لرستان در یک دهه اخیر به عرصه تقابل میان سنت و مدرنیته تبدیل شده و در نبرد میان طایفه گرایان و مخالفینشان همچنان طایفه گرایان نقش بسزایی در تعیین نقشه ی راهِ استان دارند.

بسیاری از جوانان نسل جدید بر این باورند که باید با غلتک از روی تفکر طایفه گرایی عبور کرد و طرحی نو در این دیار در انداخت. حامیان این تفکر بر این باورند که لیدرهایی که نقش محوری در میان طایفه گرایان دارند به دلیل بی استعدادی در همه حوزه ها به ریسمان ایل و طایفه چنگ زده و سالهاست که از این نمد کلاهی برای خود میبافند! مخالفین طایفه گرایی بر این باورند که لیدرهای طایفه گرا دهه هاست که طایفه را به نردبانی برای پیشرفت خود در حوزه های مختلف از جمله اداری، اقتصادی و… تبدیل کرده و اگر بازی به این شکل جلو نمی آمد اینها شاید حتی نمیتوانستند پای بر ابتدایی ترین پله های پیشرفت شخصی بگذارند!

در مقابل این تفکر نیز طایفه گرایان با دفاع از عملکرد خود با این استدلال که که {طایفه گرایی همچنان در میان مدیران و نمایندگان استان حاکم است و اگر تلاش نکنیم اشخاصی از ایل و طایفه ی خودمان بر صندلی های مهم تکیه بزنند کلاه همه مردمان ایل پس معرکه است} بازی را پیش برده و همچنان چراغ این تفکر را روشن نگه داشته اند!

اما در مجموع نمیتوان با قاطعیت بر یک تفکر خط بطلان کشید و دیگری را تایید کرد چرا که هر دو تفکر تا حدودی حق دارند. اما اینکه چرا تفکر طایفه گرایی تا این حد در ادارات و صندلی های مجلس در این استان جریان دارد را باید در گذشته لرستان جست و جو کرد.

با نگاهی گذرا به تاریخ معاصر در لرستان میتوان دریافت که شاید اگر در ابتدای قرن شمسی قبل ارتش کشور با هدف تسلطِ حکومت مرکزی بر لرستان به آن شکلِ غلط طوایف را سرکوب نمیکرد و با تفرقه اندازی میان بزرگان ایلات و طوایف با هدف نفوذ در جبهه زاگرس میانی بزرگان را به آن شکل به جان هم نمی انداخت اکنون سرنوشت دیگری در انتظار لرستان بود.

قصد نداریم در این یادداشت حق را به شکل تمام و کمال به بزرگان ایلات و طوایف در آن سال ها بدهیم اما میتوان گفت بخش اعظمی از مشکل به نحوه ورود ارتش به لرستان بر میگردد. آن جایی که به جای سیاست گذاری درست و تکیه بر ایدئولوژی های میهن پرستانه با زبان زور و تفرقه به لرستان نفوذ شد بازی به اینجا کشید تا امروز و حدود صد سال پس از آن ماجراها همچنان شاهد تقابل میان طایفه گرایان و مخالفینشان باشیم.

در این یادداشت قصد داشتیم به بررسی یکی از علت های طایفه گرایی در سپهر سیاسی لرستان بپردازیم و البته باور داریم که مشخصه های دیگری هم بر ادامه این روند تاثیر داشته و دارند اما شاید با قاطعیت گفت که نحوه ورود ارتش به لرستان نقش بسزایی در شکل گیری این فرهنگ ایفا کرده است.