شهر سراب حمام، آرمانشهر فردا
دکتر میرزاحسین رشنو، پژوهشگر لرستانی و مشاور اکوتوریسم طی یادداشتی که در اختیار پایگاه خبری گفتار ما ۲۴ قرار داده است، گفت: روستای سراب حمام از توابع بخش مرکزی شهرستان پلدختر از نقاط جنوبی استان لرستان با اقلیم آب و هوایی گرم و خشک می باشد. این روستای بزرگ به دلیل قرار گرفتن در فاصله کم با شهرستان پلدختر به یکی از مکانهای مهاجر نشین تبدیل شده است و جمعیت آن هر سال رو به افزایش است و به همین دلیل در سال ۱۳۹۹ از نظر تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شد.
دیار سراب و چشمه ها در دهه ۵۰:
سراب حمام در دهه های ۵۰ دارای سراب یا چشمه های بود که بواسطه ساخته شدن چند باب حمام در کنار این سراب به سراب حمام شهرت یافت. بدلیل خشکسالی های متوالی و عدم برنامه های آبخیز داری و آبخوان داری چشمه های آب در این روستای دلنشین خشکیده شد و از سراب و حمام تنها اسمی با مسمی بجا مانده است.
دشت های اطراف این روستا دارای زمینهای کشاورزی نسبتا مطلوب با بافت های لومی و لومی شنی و در برخی جاها لومی رسی می باشد. نمک در برخی از این زمین ها کاملا مشهود است و این زمینها را نامناسب برای کاشت گیاهان زراعی و باغی نموده است که جای تامل و کار در این زمینها را ایجاب میکند و با برنامه ریزی این شهر را به شهر مرکبات و زیتون تبدیل نمود.
ضرورت تعیین محدوده شهر جهت ایجاد اماکن عمومی بر اساس بافت شهری:
مشخص کردن محدوده شهر و تملک زمینهای درون بافت شهری برای تبدیل آنها به مکان های عمومی نظیر پارک شهر و زمین فوتبال و سالن های ورزشی برای ساکنین لازم به نظر میرسد. تشریک مساعی بخش خصوصی در ساخت سالنهای ورزشی و زمین محصور فوتبال نکته قابل تامل دیگری است که بایستی در دستور کار مسئولان شهر قرار گیرد.
تخصیص زمین لازم بصورت مجتمع برای ساخت ادارات دولتی نظیر شهرداری بخشداری اداره آب و برق و گاز و آموزش و پرورش و …. در کنار شهر برای این آرمان شهر بایستی در نظر گرفته شود.سراب آباد یا سراب حمام یا آرمان شهر فردا یک مکان مناسب برای اکوتوریسم و چشم اندازهای زیبا میباشد که میتواند در آینده شغلی مردم این شهر موثر و مفید باشد.
ایجاد فضای سبز در داخل شهر و برنامه ریزی برای زیباسازی شهر میتواند آینده ای آرمانی را برای نسلهای آینده در این شهر و روستاهای اطراف شهر را در ذهن متصور نماید.کاشت درختان زیتون و مرکبات بویژه لیمو در شهر و اطراف آن زیبایی آن را دوچندان می نماید. مشارکت مردم در کاشت هر خانواده ۴ نهال جهت برنامه ریزی مفید است.
الزام ساخت سالن های عمومی با مشارکت بخش خصوصی:
ساخت سالن های برگزاری جشن ها با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی و خدمات دهی در این زمینه آینده ای روشن را برای مردم متصور نماید.شهرداری و خدمات شهری که در حال جریان است میتواند به مردم کمک موثری نماید تا سکونت آرام بخشی داشته باشند. تفکیک زباله از مبدا و جدا سازی مواد زباله ای و فرهنگ سازی برای بهداشت شهری لازمه ایجاد یک آرمان شهر است.
ساکنین شهر سراب حمام از طوایف مختلف بالا گریوه هستند که شأن بالایی در فرهنگ سازی و منش انسانی دارند و ساختن آرمان شهری برای آنها بایستی متناسب با شأن آنها باشد.نخبگانی در این نقطه زیبای جغرافیایی هستند که توانایی بالایی در مدیریت شهری و مشارکت عمومی دارند.به تک تک این عزیزان درود میفرستم و از آنها دعوت میکنم برای ساختن آرمان شهر« سراب آباد» یا «سراب حمام» به میدان بیایند و شهری زیبا در شأن مردم جایدر بسازند.
ارسال دیدگاه