سوء مدیریت، عامل اصلی مرگ رودخانه کشکان
الهه احمدی سبزواری، نویسنده و خبرنگار طی یادداشتی که برای گفتار ما ۲۴ ارسال کرده است، نوشت: بی شک رودخانه کشکان، مهم ترین شاهرگ حیاتی و اقتصادی بیش از نیمی از جمعیت و مساحت استان لرستان است، رودخانه ای که هم اکنون و در اوایل تابستان خشک شده است، بطوریکه علاوه بر مشکلات زیست محیطی جبران ناپذیر ناشی از خشک شدن رودخانه کشکان، معیشت جمعیت زیادی از مردم شهرهای خرم آباد، بیران شهر، چگنی، سلسله و دلفان، معمولان و پلدختر که وابسته به رودخانه کشکان است در خطر جدی افتاده است.
با خشک شدن رودخانه کشکان، درآمد و معیشت کشاورزان و دامداران این ناحیه از لرستان به خطر افتاده و گرانی و تورم حاصل از وضعیت موجود نیز مزید بر علت شده و کسی هم پاسخگوی مشکلات معیشتی و اقتصادی این قشر عظیم از مردم استان لرستان نیست.
هنوز خرابی های وارده ناشی از سیل فروردین ۹۸ از طرف دولت جبران نشده که مرگ رودخانه کشکان بعلت سوء مدیریت شرکت آب منطقه ای لرستان در کاشت گسترده و بی سابقه گونه های آبدوست و رهاسازی بی موقع و بدون مدیریت آب سد کوچک ایوشان مزید بر علت شده و مردم شهرها و روستاهای حاشیه و مسیر این رودخانه را دچار خسارت های هنگفت نموده است.
در طی ماههای گذشته، کارشنان حوزه آب و اصحاب رسانه به کرات هشدار داده بودند که فاجعه خشک شدن رودخانه کشکان در راه است و شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی با برنامه ریزی، از کاشت بی سابقه محصولات آبدوست جلوگیری کنند و آب سد ایوشان را در فصل بهار رهاسازی نکنند تا در فصل گرما از خشک شدن رودخانه کشکان و فاجعه زیست محیطی و معیشتی کشاورزان و بهره برداران جلوگیری شود. ولی متاسفانه در سال جاری در مقایسه با سال قبل بیش از سه برابر کاشت محصولات آب دوست صورت گرفته و با اعمال برخی فشارهای سیاسی اجتماعی برای آبیاری غیرمجاز و زودهنگام در منطقه چغلوندی و بیرانشهر، آب سد ایوشان رهاسازی شده و الان عملا آبی در پشت سد ایوشان وجود ندارد که برای پایین دست رهاسازی شود.
در این شرایط انتظار مردم لرستان از نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی این است که به عنوان مدعی العموم از وزارت نیرو شکایت کنند و مردم خسارت دیده را یاری رسانند و با مدیران بی تدبیر و مسبب این فاجعه برخورد شود.
ارسال دیدگاه