درمان خانگی سرماخوردگی

یکی از سوالات پر تکراری که در مواقع ابتلا به سرما خوردگی برای اکثر ما پیش می‌آید این است که برای سرماخوردگی چی بخوریم؟ برای درمان خانگی سرماخوردگی و سرفه چه کنیم؟ درمان خانگی سرماخوردگی و تب‌ و لزر چیست؟

به گزارش روشنا، طب سنتی، نوعی از پزشکی جایگزین است. منظور از پزشکی جایگزین (انگلیسی: Alternative medicine) یا درمان جایگزین، طب جایگزین یا طب مکمل، کلیهٔ روش‌های درمانی است که در حیطهٔ پزشکی رسمی (مدرن) قرار نگرفته یا اثربخشی آن‌ها اثبات نشده، رد شده، غیرقابل اثبات یا زیان بخش است.

انسان در درازای تاریخ شیوه‌های گوناگونی برای درمان و بهداشت به‌کار برده‌است؛ از پزشکی سنتی تا هومیوپاتی، گیاه‌درمانی، سنگ‌درمانی، آب‌درمانی، فرادرمانی، انرژی‌درمانی، پزشکی کهن ایرانی (اوستا، ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی)، مصری و چینی و پزشکی سلولی. درمان‌های جایگزین مشخصا روشهایی هستند که مورد تأیید دانش پزشکی قرار ندارند.
آن بخش‌هایی از روش‌های سنتی که قابلیت اثبات علمی دارند، پیشتر به عنوان طب مدرن یا دانش پزشکی شناخته می‌شوند و عنوان درمان جایگزین ندارد.

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی طب سنتی مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایه نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است، خواه که قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

علائم مخاطی سرماخوردگی

علائم سرماخوردگی در سر

  • جمع شدن اشک در چشم
  • سر درد
  • سوزش گلو
  • سرفه
  • احساس درد هنگام قورت دادن آب دهان

علائم سرماخوردگی در بدن چیست؟

  • خستگی مفرط
  • سرما
  • کوفتگی بدن
  • تب با درجه پایین
  • ناراحتی در قفسه سینه
  • سختی به هنگام تنفس عمیق

برای درمان خانگی سرماخوردگی چه چیزهایی بخوریم؟

 

برای شناخت سریع علائم و تشخیص بیماری بهتر است هر چه سریعتر با مشاهده اولین علائم با پزشک مشورت کنیم . روش های خانگی زیادی برای درمان سرماخوردگی وجود دارد اما ممکن است با بیماری های زمینه ای که داریم تداخل داشته باشند یا حتی بدنمان به آن آلرژی داشته باشد برای اطمینان استفاده از درمان های خانگی بهتر است با متخصص طب سنتی مشورت بگیریم.

چه چیزی برای سرماخوردگی خوب است؟

یکی از سوالات پر تکراری که در مواقع ابتلا به سرما خوردگی برای اکثر ما پیش می‌آید این است که برای سرماخوردگی چی بخوریم؟ برای درمان خانگی سرماخوردگی و سرفه چه کنیم؟ درمان خانگی سرماخوردگی و تب‌ و لزر چیست؟
در ادامه چند نمونه از دمنوش و غذا هایی که به شما در جهت بهبود وضعیت جسمی شما کمک می‌کنند، با یکدیگر مرور می‌کنیم.

 

چای سبز

چای سبز در خیلی از موارد طب سنتی کاربرد دارد. پلی فنول ها و فلاونوئیدهای موجود در چای سبز، به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کنند و با مبارزه با عفونت ، قدرت بیشتری به شما می دهند.
هچنین چای سبز مانع از ابتلا به سرماخوردگی و یا آنفولانزا می شود. ویتامین C موجود در چای سبز به شما در درمان آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می کند.

نخود و نخودچی

 

نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می شود دارای املاح، ویتامین و پروتئین های متعددی از جمله نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، روغن گیاهی، مس و ویتامین هایی مانند ویتامین A،B۱، B۲ است. بنابراین نخود دارای اسیدآمینه های مختلف، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفیدی است.

در نخود مواد بسیار مفیدى از جمله ویتامین‏C و فایبر و کلروفیل یافت مى‏شود و این دانه را در ردیف دانه‏هاى بسیار شفابخش درمانى قرار مى‏دهد. در نیم پیمانه نخود پخته در حدود ۴ گرم فایبر وجود دارد. نخود براى کاهش علامت‏ها و ناراحتى‏هاى سرماخوردگى بسیار مؤثر است. براى اینکه مواد مفید نخود در جریان پختن از بین نرود نباید آن را در غرقاب پخت زیرا مواد آن در حرارت زیاد آب شسته و خارج مى‏شود.و همچنین میتوان از نخودچی ساده یا نخودچی با طعم های طبیعی مثل دارچین و زنجبیل استفاده کرد.

 سوپ مرغ

سوپ مرغ دارای خواص غیر التهابی است و حرکت موکوس ها را بطور موقتی تسریع می کند. درنتیجه منجر به تسکین احتقاق(گرفتگی بینی ) و کاهش زمان تماس ویروس با پوشش داخلی بینی می شود.

سوپ مرغ به عنوان یکی از بهترین غذاها در درمان سرماخوردگی بزرگسالان و کودکان شناخته شده است و شهرت آن واقعا تایید شده است. در واقع برخی مواد تشکیل دهنده آن با تاثیر بر عملکرد سلول های سیستم ایمنی می توانند علائم بیماری راتسکین دهند. گرمای غذا هنگام میل کردن به مجراهای تنفسی می رسد و مخاط ها را حل می کند. تحقیق جالبی در این باره نشان می دهد که اگر سوپ با آب گرم پخته شود این تاثیر محسوس تر خواهد بود.

همچنین از فواید بی شمار سبزیجات موجود در این غذا نیز نباید غافل شد. به خاطر داشته باشید خواص سوپ خانگی به هیچ وجه با پودرهای آماده که حاوی مقادیر بالای مواد شیمیایی، نگهدارنده و نمک است قابل مقایسه نیست.

طرز تهیه سوپ مرغ

برای تهیه آب مرغ، ۲ عدد از هویج و ۲ عدد از کرفس ها را بشویید و خرد کنید. آن ها را به همراه پیاز، برگ بو ها، دانه های فلفل، یک نوک انگشت نمک و تکه های مرغ در قابلمه ای بریزید. قابلمه را پر از آب کنید تا روی همه مواد را بپوشاند. آن را بجوشانید. حرارت را کم کرده و بگذارید مواد برای ۱ ساعت قل بزند. در میان پخت چندین بار، مواد سفید جمع شده روی سطح آب را بردارید و دور بریزید.

۲۰ دقیقه قبل از اینکه آب مرغ آماده شود، مواد سوپ را آماده کنید. هویج های باقیمانده رابشویید و پوست بگیرید، کرفس ها را هم بشویید. هر دوی مواد را به ابعاد نیم سانتی متری خرد کنید.

در قابلمه ای روی حرارت متوسط، در مقداری روغن زیتون، کره را آب کنید. سیر، موسیر و ساقه های خرد شده ی جعفری را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید، تا نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند. کرفس و هویج را به آن ها اضافه کنید و برای ۵ دقیقه دیگر بپزید.

وقتی که آب مرغ آماده شد، مرغ (استخوان ها و تمامی تکه های مرغ ) را از آن خارج کنید و کنار بگذارید. آب مرغ را از صافی رد کنید و به ترکیب سبزیجات اضافه کنید. آن را بجوشانید سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای ۲۰ دقیقه قل بزند. در این مرحله می توانید سبزی های فصل و دلخواهتان را هم به سوپ اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه دیگر بپزند. در دقایق آخر اسفناج را اضافه کنید.

برای پایان کار آب لیمو را در سوپ بچکانید، سوپ را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.

نکاتی در رابطه با تهیه ی سوپ مرغ و سبزیجات:
• پیازها را خرد کنید.
• به ۴ عدد دانه فلفل سیاه هم نیاز دارید.
از باقیمانده یک عدد مرغ پخته، استخوان به همراه گوشت، استفاده کنید.
• پوست سیر و موسیر ها را جدا کنید و آن ها را ریز خرد کنید.
برگ های جعفری را جدا کنید. ساقه های جعفری را ریز خرد کنید.

زنجبیل

مطالعات در طب سنتی نشان داده است که مصرف زنجبیل برای درمان گلو درد، مشکلات تنفسی، ضعف و بیحالی به دلیل سرماخوردگی موثر است. زنجبیل در درمان خانگی و طب سنتی بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های گوارشی کاربرد دارد. اما باید توجه داشت که روزانه بیش از ۲ تا ۳ گرم زنجبیل بیشتر استفاده نشود. همچنین زنجبیل یک آنتی هیستامین قوی محسوب می شود.

 سیر

سیر یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و علاوه بر این، خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی نیز دارد. همچنین به دلیل خاصیت ضد احتقانی، در درمان سرماخوردگی بسیار مفید است. زمانی که هنوز خواص ضد سرماخوردگی سیر توسط دانشمندان شناخته نشده بود، وجود ویتامین C و آن و آنزیم ها و مواد معدنی مانند گوگرد در سیر، از خواص مهم آن شمرده می شد.

هنگامی که سیر تازه با چاقو و یا خردکن و یا حتی از راه جویدن خرد می شود، واکنشی شیمیایی در سیر روی می دهد که طی آن، ماده ای به نام آلیسین آزاد می شود. آلیسین یک ضد میکروب قوی است که تنها در لحظه خرد کردن سیر و درست قبل از اینکه حرارت ببیند، تولید می شود!

به همین دلیل خوردن سیر تازه به این شکل، زمانی که یک آنفلوآنزای شدید در حال شروع شدن است، برای متوقف کردن بیماری بسیار مفید است. به توصیه برخی متخصصین، خوردن یک یا دو حبه سیر، هر سه یا چهار ساعت یک بار، باعث توقف کامل سرماخوردگی می شود و در درمان سرماخوردگی کهنه نیز موثر است. شما می‌توانید در هرکجا هستید به صورت شبانه روزی وآنلاین تلفنی یا متنی با پزشک متخصص مشاوره آنلاین طب سنتی ارتباط بگیرید. و بهترین راه های درمانی را از ایشان بخواهید.

 

بهترین دمنوش های سرماخوردگی

در پاسخ به سوال “در سرماخوردگی بهتر است کدام دمنوش ها نوشیده شود” موارد زیر جز بهترین گزینه ها می‌انند باشند:

  1. دمنوش لیمو عمانی با نبات
  2. دمنوش بابونه
  3. دم نوش پونه+لیمو عمانی
  4. دم نوش اویشن
  5. دم نوش به و سیب
  6. دمنوش اویشن+شیرین بیان+عناب(مصرف بیش از سه هفته و به خصوص در افراد با سابقه فشار خون توضیه نمی‌شود)
  7. میتوانید در کنار این موارد، از مرکبات، آب مرکبات و سایر منابع ویتامین C استفاده کنید.