جدال حیثیت و سیاست در بستر انتخابات
حمزه رامین، فعال رسانه ای لرستان طی یادداشتی که برای روشنا نیوز ارسال نموده اند، گفت: انتخابات و مسایل جانبی آن محور پر رنگ گفتگوهای این روزهای ماست. گفتگوهایی که در دنیای واقعی و فضای مجازی انجام شده و عمدتا هم بدون دست یافتن به نتیجه ای مشخص پایان می یابند؛ پایانی که گاه چندان هم خوش نیست و با غیظ و غضب همراه است!
واقعیت این است که انتخابات فی نفسه پدیده ای چالش برانگیز بوده و همواره حواشی پررنگی داشته است؛ حواشی ای که گاه آن چنان غلیظ می شوند که بر متن انتخابات سایه می اندازند.
از تمام حواشی انتخابات که صرف نظر کنیم اما نمی توان از «حیثیتی کردن» بی دلیل فضای انتخابات از سوی شهروندان عادی چشم پوشی کرد؛ بدین معنا که یک فرایند ساده سیاسی را آن چنان مهم و حیاتی می کنیم که حاضریم برای پیروز شدن کاندیدای مورد حمایت مان دست به «هر کاری» بزنیم و متاسفانه در این میان حتا از التماس کردن برای جمع آوری رای شهروندان و ایراد اتهام و افترا به کاندیداهای رقیب و دست یازیدن به اعتقادات مذهبی مردم و ناراحت کردن دوستان و خویشان خود هم ابایی نداریم!
انتخابات گرچه پدیده ای بسیار مهم و سرنوشت ساز است اما به همان اندازه هم ساده است؛ اینکه مردم هر چند سال یک بار پای صندوق های رای حاضر می شوند تا از جانب خود افرادی را به وکالت برگزینند تا حقوق آنان را به بهترین وجه ممکن تامین نمایند و در عین حال وکالت خود را از افراد کم کار و ناتوان پس بگیرند امر چندان پیچیده ای نیست.
اما مشکل از جایی شروع می شود که ما مردم عادی و عامی این فعل مهم اما ساده سیاسی را بدون هیچ دلیل عقلانی تا حدی حیثیتی می کنیم که بعضا با شکست کاندیدای مورد حمایت مان از شرم ناشی از این شکست تا روزها و بلکه هفته ها پس از اتمام انتخابات نمی توانیم همانند یک شهروند عادی به کار و زندگی خود بپردازیم! تو گویی شکست کاندیدای مورد حمایت ما در انتخابات چیزی کمتر از یک رسوایی تمام عیار اخلاقی برای ما نیست!
حیثیتی کردن یک فعل ساده سیاسی نه تنها در جهت انتخابی بهتر کمک حال ما نخواهد بود بلکه با رادیکالیزه کردن فضا باعث خواهد شد که غبار تعصب و خشک سری بر مغزها فرو بنشیند و توانایی تجزیه وتحلیل منطقی و عقلانی کارنامه و برنامه کاندیداها را از آحاد جامعه سلب کند.
در اینکه هر انتخاباتی به نوبه خود مهم و تاثیرگذار است شکی نیست اما خارج کردن قطار انتخابات از ریل منطق و استدلال و به دنبال آن حیثیتی کردن فضای رقابت های انتخاباتی از جمله بزرگترین معضلاتی است که در آستانه هر انتخابات جامعه را دستخوش تلاطم و التهاب می کند. غافل از اینکه هرکدام از کاندیداهای محترم که پیروز این رقابت باشند تقریبا هیچ فرقی با دیگری نخواهند داشت و کماکان آش و کاسه همان آش و کاسه قبلی خواهند بود!
در چنین شرایطی همه ما وظیفه داریم که از این گونه رفتارهای مخرب دوری جسته و دیگران را نیز از گرفتار شدن در آن بازداریم زیرا هرکسی برنده این رقابت باشد نمی تواند زخم هایی که ما بی دلیل بر قلب دوستان و خویشان خود وارد کرده ایم را مرهم نهد. پس بهتر است با گفتار و رفتار ناپسند خود دل دوستی را نشکنیم زیرا انتخابات بالاخره تمام می شود و روسیاهی برای زغال می ماند!
ارسال دیدگاه