تیغ تیز شبکه های اجتماعی بر گلوی بنیان خانواده
به گزارش روشنا نیوز، مرتضا عراقی، فعال رسانه ای و نویسنده طی یادداشتی نوشت: امروزه فضای مجازی به عنوان اولویت اصلی روابط خانوادگی و دوستانه در عصر کنونی با ورود تکنولوژی نقش مهمی در زندگی افراد ایفا می کند و با وجود این ابزارهای مدرن معاشرت و تعامل با دوستان و اعضای خانواده بسیار راحتتر از قبل شده است، بطوریکه تنها با کلیککردن روی صفحه نمایش تلفن همراه میتوانیم با دورترین عزیزانمان صحبت کنیم. تقریبا هر یک از اعضای خانواده یک وسیله ارتباطی مانند لپتاپ، گوشی همراه و تبلت برای استفاده از شبکههای اجتماعی دارند.
شبکههای اجتماعی ممکن است بر جنبههای مختلف زندگی انسان از جمله کار، تحصیل، دوستی و روابط تأثیر بگذارند. برخی از این تأثیرات مانند بههمخوردن ارتباطات خانوادگی، اعتیاد به شبکههای اجتماعی، تأثیرات شبکههای اجتماعی بر روش تربیتی والدین و تأثیرات شبکههای اجتماعی بر روابط همسران خیلی زود خود را نشان میدهند، اما برخی دیگر تأثیرات ماندگاری هستند.
اگر چه فضای مجازی سطح تعاملات ما را گسترده تر کرده است اما آسیب هایی هم به همراه دارد و اگر به درستی استفاده نشود می تواند مضرات زیادی مثل آسیب های جسمانی، جذب شدن به ارزش های بیگانه و عدم بلوغ، عدم نظارت والدین و دوری اعضای خانواده از یکدیگر و…… برای خانواده به همراه داشته باشد.
بطوریکه باعث دور شدن اعضای خانواده از یکدیگر می شود و مهمترین عنصر تعامل و گفت و گو در خانواده از بین رفته و فرزندان هر روز از خانواده فاصله می گیرند
البته برای مقابله با تأثیرات منفی این ابزارهای مدرن راهکارهایی هم وجود دارد، از جمله: حواستان به مدت زمانی که در شبکههای اجتماعی میگذرانید باشد، چراکه حضور بیش از حد در این شبکهها در نهایت باعث منزویشدن شما میشود. این شبکهها میتوانند خطری برای سلامت روان باشند، از اطلاعات مفید شبکههای اجتماعی بیشتر استفاده کنید.، زمان بیشتری را با خانواده خود بگذرانید، بیشتر از حضور در شبکههای اجتماعی و سعی کنید میان زندگی واقعی خود و حضور در شبکههای اجتماعی تعادل برقرار کنید.
ارسال دیدگاه