در پی بی توجهی مردم و مسئولین:

بی آبی و خشکسالی انجیرستان های شهرستان پلدختر را نابود کرد

بارش‌های کم، خشکسالی های اخیر و بی آبی رودخانه های کشکان و مادیان رود باعث ریزش میوه انجیرستان های زیودار شهرستان پلدختر بعنوان قطب انجیر سیاه کشور شده است.

 

به گزارش پایگاه خبری گفتار ما ۲۴، سال‌هاست که استان لرستان با کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند اما امسال این خشکسالی و تنش آبی نمود بیشتری پیدا کرده تا جایی که کشکان شاهرگ حیاتی این استان خشک شده و سنگ های بستر رودخانه قابل دیدن می باشند، بارش‌های کم، خشکسالی های اخیر و بی آبی رودخانه های کشکان و مادیان رود باعث ریزش میوه انجیرستان های زیودار شهرستان پلدختر بعنوان قطب انجیر سیاه کشور شده است.

خشکسالی موجب کاهش دبی آب رودخانه «مادیان رود» شده و ۴۰۰ هکتار از باغات انجیر پلدختر به عنوان مرغوب‌ترین انجیر ایران این روزها در میان کم‌آبی در حال خشک شدن هستند، این موضوع باغداران و کشاورزان را به ویژه در منطقه «زیودار» بخش معمولان شهرستان پلدختر را به عنوان قطب انجیر سیاه در کشور بسیار نگران کرده است.باغداران این منطقه شاهد خشکیده شدن درختان چندین ساله خود هستند و انتظار دارند متولیان با پرداخت تسهیلات خشکسالی در رفع جبران منبع درآمدی شان اقدامات لازم را بعمل آورند.

چنانچه حوضه رودخانه کشکان به عنوان منبع اصلی آبیاری مزارع کشاورزی و باغات در پلدختر مدیریت نشود کشاورزان و باغداران با بحران بیشتری مواجه خواهند شد و مدیران دستگاه‌های متولی باید با مدیریت این نگرانی را کاهش دهند.

متأسفانه در سال‌های گذشته در اجرای برنامه‌های بلندمدت در راستای ذخیره منابع آبی از جمله احداث سد در بالا دست کوتاهی شده و اکنون تنها راه مقابله با بحران آب در این شهرستان مدیریت منابع آب با کار و تلاش شبانه روزی است.

با توجه به اینکه شغل اکثر مردم شهرستان پلدختر کشاورزی است، رودخانه «کشکان» مهم‌ترین ظرفیت برای توسعه شهرستان پلدختر است اما متاسفانه به دلیل بی برنامگی و عدم دوراندیشی متولیان امر یک بار با سیل و بار دیگر با خشک شدن، خسارات جبران ناپذیری به مردم به ویژه کشاورزان و باغداران وارد کرده است که می طلبد مسئولان برای کم شدن خسارات این رودخانه، برنامه های بلندمدت اجرا و با احداث سدهایی در بالادست این رودخانه را مدیریت کنند تا در زمستان شاهد سیلابی شدن و در تابستان شاهد خشک شدن و تبدیل آن به فاجعه زیست محیطی نباشیم.