طریقه دم کردن چای سبز

روش تهیه چای از این سه طریق، بسیار مشابه است بنابراین ما در زیر فقط طریقه دم کردن برگ‌های چای سبز را آورده‌ایم. شما می‌توانید در صورت تمایل به استفاده از چای سبز کیسه‌ای و یا پودر چای سبز نیز مشابه دستور زیر عمل کنید.

طرز دم کردن چای سبز

در حالت کلی، شما می‌توانید چای سبز را از طریق دم کردن برگ‌های چای سبز، چای سبز کیسه‌ای و یا پودر چای سبز آماده و دم کنید.

روش تهیه چای از این سه طریق، بسیار مشابه است بنابراین ما در زیر فقط طریقه دم کردن برگ‌های چای سبز را آورده‌ایم. شما می‌توانید در صورت تمایل به استفاده از چای سبز کیسه‌ای و یا پودر چای سبز نیز مشابه دستور زیر عمل کنید.

موارد مورد نیاز:

  • برگ‌های چای سبز- ۱ قاشق چای‌خوری به ازای هر لیوان آب
  • آب
  • لیوان چای
  • قوری چای
  • صافی چای

طرز تهیه:

  1. ابتدا آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
  2. زیر آب را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دمای آن کمی کاهش یابد و به حدود ۸۰ درجه برسد.
  3. به ازای هر لیوان آب، ۱ قاشق چای‌خوری چای سبز داخل قوری بریزید.
  4. آب ۸۰ درجه را به قوری اضافه کنید.
  5. ۲ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا چای سبزتان دم بکشد.
  6. بعد از دم کشیدن چای، برگ‌های چای سبز را از آب جدا کنید تا چایتان تلخ نشود. به منظور راحت‌تر شدن انجام این کار، می‌توانید از یک صافی برای ریختن چای سبز در قوری یا فنجان استفاده کنید.
  7. چای سبز خوش‌طعم شما آماده است می‌توانید آن را میل کنید.

نکات لازم برای دم کردن چای سبز

۱- از آب با دمای مناسب استفاده کنید.

شما نباید برای دم کردن چای سبز، از آب جوش استفاده کنید. استفاده از آب خیلی داغ، باعث می‌شود که چایتان طعم تلخی بگیرد. از طرف دیگر، اگر آب خیلی سرد باشد، عطر و طعم چای به صورت کامل از برگ‎های آن خارج نمی‌شود. بهترین دما برای آبی که می‌خواهید از آن در تهیه چای سبز استفاده کنید، ۷۵ تا ۸۵ درجه سانتی گراد است.

۲ راه ساده برای تهیه آب ۷۵ تا ۸۵ درجه

راه اول: هر زمان که متوجه حباب‌های کوچک ته قوری یا کتری شدید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه ندهید آب به دمای جوش برسد و کامل قل بزند.

راه دوم: ابتدا آب را بجوشانید، سپس آن را از روی حرارت برداشته و چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس از آن برای تهیه چای استفاده کنید.

۲- بعد از اضافه کردن چای سبز به آب، مدت زمان مشخصی به آن فرصت دهید تا به خوبی دم بکشد.

زمان دم کشیدن چای سبز ۳ الی ۸ دقیقه است. به دلیل حساس بودن چای سبز، اگر بیش‌تر طول بکشد، چایتان تلخ می‌شود و اگر کم‌تر بماند، طعم چای آزاد نمی‌شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که این زمان تا حدود زیادی بستگی به نوع چای سبزی که استفاده می‌کنید دارد؛ مثلا چای سبز ژاپنی بعد از گذشت ۱ الی ۲ دقیقه دم می‌کشد یا چای سبز چینی برای دم کشیدن به ۲ الی ۳ دقیقه زمان نیاز دارد. در مورد چای سبز ایرانی، باید به چای حدود ۳ تا ۸ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد. اینکه چای دقیقا بعد از چند دقیقه آماده است، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. کافیست ۳ دقیقه بعد از اینکه چای سبز را به آب درون قوری یا لیوان اضافه کردید، طعم آن را هر ۱ دقیقه یکبار امتحان کنید و براساس طعم مورد علاقه خود، زمان دقیق لازم برای دم کشیدن چای سبز خود را پیدا کنید.

۳- چای سبز خود را با افزودن یک چاشنی، خوش‌طعم‌تر کنید.

شاید برای بسیاری از افراد، چای سبز حتی اگر خوب هم دم شود، طعم خوبی نداشته باشد. شما می‌توانید با افزودن یک چاشنی مانند عسل یا شیرین کننده‌های دیگر، چاییتان را خوش‌مزه‌تر کنید.

هم‌چنین می‌توانید برای خوش‌عطر و طعم‌کردن بیش‌تر چایتان، به آن کمی به لیمو، نعنا، چوب دارچین، گل محمدی، زنجبیل، میخک و یا هل اضافه کنید.

۴- به جای استفاده از چای سبز کیسه‌ای، از برگ چای سبز تازه استفاده کنید.

برگ‌های تازه چای سبز نسبت به چای سبز کیسه‌ای، عطر و طعم بهتر و بیش‌تری دارند. سعی کنید از برگ چای سبز باکیفیت و تازه استفاده کنید.

۵- متناسب با میزان آب، از مقدار معینی چای سبز در آن استفاده کنید.

مقدار مناسب چای سبز برای ۱ لیوان آب، ۱ قاشق چای‌خوری می‌باشد. شما می‌توانید برحسب ذائقه خود، این نسبت را تغییر دهید؛ زیرا با تغییر این نسبت، طعم چای هم تغییر می‌کند.

دم کردن چای سیاه هم مانند چای سبز یک سری نکات کلیدی دارد که با رعایت آن‌ها عطر و طعم چایتان بهتر و دل‌پذیرتر می‌شود.

ظرف مناسب برای دم کردن چای سبز

برای دم کردن چای سبز، استفاده از ظروف چینی و سپس شیشه‌ای بهترین گزینه هستند؛ زیرا این ظروف به خوبی طعم و عطر چای را حفظ می‌کنند.

از جمله ظروف مناسب برای دم کردن چای سبز، لیوان دمنوش چینی یا شیشه‌ای است. تهیه چای سبز در این لیوان، هم راحت‌تر است و هم به دلیل داشتن صافی، جداکردن برگ‌های چای سبز از آن، آسان‌تر می‌باشد.

در مقابل بهتر است تا حد امکان از ظروف آلومنیومی، برنجی و مسی استفاده نکنید چون این ظروف، علاوه بر این که طعم و عطر چای را تغییر می‌دهند، به علت واکنش‌های شیمیایی، ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازند.