به گزارش گفتار ما ۲۴، سید عماد شاهرخی در نشست سراسری تخصصی گردشگری کشاورزی که با حضور فاطمی معاون وزارت میراث فرهنگی گردشگردی کشور،صادق توسلی زاده مشاور وزیر ومدیرکل دفترتوسعه پایدار وامورفناوری وزارت جهاد کشاورزی، دالوندمعاون عمرانی استانداری لرستانی، حسن پور مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی لرستان درسالن جلاس اتاق بازرگانی لرستان اظهار کرد:استان لرستان باتولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی رتبه اول را دارد که لرستان کانون حبوبات ومحصولات باغی اعم از انار، گردو، انجیر، سیب وزردالو است که عمدتاً این محصولات به خارج از کشورصادرمی شود.
شاهرخی درادامه به حوزه پرورش آبزیان درلرستان اشاره کرد وگفت:درحوزه آبزیان حدود ۳۰ هزار تن تولید استان است که این فرصت و ظرفیتهای بسیار مناسبی است که باید از این فرصت ها در بخش رونق گردشگری استفاده کنیم.
وی افزود: ما در حوزه گردشگری حدود ۱۳ محصول کشاورزی و خدماتی ارائه می دهیم که از غذاهای ارگانیک گرفته تا قایقرانی، ماهیگیری و بازدیدهایی از گلهای زینتی و گیاهان دارویی و امیدوارم از این پتانسیل خوبی در کشورمان و استان لازم به شکل موثر استفاده شود.
توسلی زاده مشاور ومدیرکل دفتر توسعه پایدار وامور فناوری وزارت جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: موضوع گردشگری کشاورزی در سال ۱۳۹۲ در وزارت جهاد کشاورزی مطرح و در بخش دستورالعمل در برخی از مراکز کارهای صورتـ گرفته اما در حال متمرکز نبوده واجرایی نشد، اما در دوره جدید در سال ۱۴۰۰ این موضوع دوباره مطرح شده و در دفتر توسعه پایداری و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی آن دستورالعمل درحال نهایی شدن است و شخص ساداتی نژاد وزیرجهاد کشاورزی در این زمینه درحال پیگیری است و طرح گردشگری کشاورزی می تواند اقتصاد مکمل برای کشاورزان باشد.
وی افزود: حجم محصولات کشاورزی کشور ۱۲۲ میلیون تن دربخش های زراعی، باغی ، دامی وشیلاتی است که این محصولات متنوع ظرفیتی مطلوبی برای توسعه گردشگری کشاورزی محسوب می شود.
توسلی نژاد تصریح کرد: و آن جایی که مستعد برای گردشگری اقتصادی است می تواند در جهت توسعه گردشگری استفاده گردد وگردشگری کشاورزی به عنوان یک اقتصاد مکمل در کنار کشاورزی دیده شده است و مردم، کشاورزان وسرمایه گذاران می توانندکمک بیشتری دراین راستا کنند.
توسلی نژاد به نقش گردشگری کشاورزی درتوسعه پایدار اشاره کرد وگفت:رویکرد توسعه گردشگری کشاورزی بی تردید یک نگاه نو واثر گذار درتوسعه اشتغال پایدار، تعامل بیشتر بین شهر و روستا و ارزش درآمد بیشتر برای روستاییان محسوب می شود.